2013
05.15

Falling_Object

               A trecut ploaia aşa că ne putem pregăti gospodăreşte de cele patruj’ de grade ce vor poposi pe plaiurile mioritice cu bătaie spre cincizeci în capitala patriei noastre. Ocazie de gratuitate la saună pentru locuitorii ultimelor etaje din blocurile ce se înalţă mîndre-n soare la marginea călduroaselor bulevarde.

               În aşa moment conducătorii Bucureştiului s-au gîndit că n-ar strica ceva mai multă uniformitate în jungla urbană postdecembristă (urmaşa junglei comuniste dar vopsită şi împopoţonată capitalist). Nostalgici după frumoasele faţade ale vestitelor cutii de chibrituri din cartierele proletare, consilierii bucureşteni au ajuns la concluzia că o soluţie ar fi demontarea antenelor satelit ce au luat loc tradiţionalelor jardiniere cu leuştean din balcoanele locuitorilor şi a aparatelor de aer condiţionat ce au luat locul a nimic pentru că pe vremea odiosului nu se punea problema de aşa lux consumist. Care mai şi consuma energie electrică atît de necesară industriei socialiste.

               „Bun, le dăm jos, că nu-i mare chestie da’ ce ne facem cu căldura?”  „Păi”, au răspuns consilierii, „staţi să ne gîndim…”.  Iar pentru că procesele cognitive sînt destinate doar iniţiaţilor răspunsul a venit după cum urmează: n-a.

               Dar eu zic să nu disperăm. Ştim deja că timpul le rezolvă pe toate. Ţinînd seama că durata de viaţă a consolelor care susţin unităţile exterioare ale aparatelor de aer condiţionat este de 15-20 de ani, că nu verifică nici dracu’ în ce stare se află şi că deja au trecut fo’ 10-12, estimez că prin 2015 vom avea primul AC aer-sol.

               Astfel că pînă prin 2030 faţadele frumoaselor clădiri ale Bucureştiului vor redeveni netede ca nişte funduri de bebeluş iar decentele televiziuni de ştiri nu vor mai prididi cu număratul victimelor căldurii rezultate prin frecarea dintre un agregat frigorific de minim 40 de kile şi aerul de la 20, 10, 9, 8,… , 1, POC! metri înălţime.

               Prevăd un mare viitor industriei producătoare de şepci ranforsate.

No Comment.

Add Your Comment