2013
05.11

De week end

stingator

   Domnul Andrew Pimlott era îndeobşte liniştit. Îşi plătea impozitele datorate ca supus al Majestăţii Sale, nu sărea la bătaie fără motiv, îşi tundea gazonul de fiecare dată cînd era nevoie şi se certa cu nevastă-sa temeinic. Dl. Pimlott avea şi simţul spectacolului. Nu se certa doar în casă. O făcea şi în curte. Şi nu oricum, ci îşi turna benzină pe el şi ameninţa că îşi dă foc pentru că dl. Pimlott avea imaginaţie. Şi, aşa cum am mai amintit deja, simţul spectacolului.
În timpul ultimei reprezentaţii un vecin a sunat la vajnicii poliţişti britanici. Ăia cu caschetele alea caraghioase dar care se presupune că reprezintă tradiţia. Care poliţişti, plictisiţi deja de numărul de supuşi ai Coroanei care fac urît la beţie au trimis la locul show-ului neşte gardieni.
Gardienii de la ei nu sînt ca cei de la noi. Sînt mai blonzi, mai înalţi şi nu au spray-uri lacrimogene în dotare. Au tasere. Ştiţi voi, pistoale de alea electrice. Cu ele imobilizează oameni. Oameni răi, cerşetori, copii sau recalcitranţi ca domnul Pimlott.
Pentru că domnul Pimlott nu a vrut să asculte atunci cînd poliţiştii maidaneji englezi i-au cerut, cu o voce autoritară, să stingă bricheta pe care o aprinsese şi să se trîntească la pămînt. Nuuuuu.. el a vrut să facă spectacol! Să facă show! Să îşi bată joc de autorităţi! Ce mai, un derbedeu numai bun de pus la pămînt cu taserul.
Gardienii au tras, taserul a făcut scîntei că aşa funcţionează el, scînteile au aprins benzina, benzina era turnată pe dl. Pimlott, dl. Pimlott a luat foc şi a murit după 5 zile la spital.

   Morala? Aceeaşi de 2.000 de ani încoace: “Police and science don’t mix”

No Comment.

Add Your Comment