2013
05.08

Să constituim, zic.

petarde

             Ieri, premierul patriei mele a opinat că dacă tot modificăm Constituţia ar fi bine să lărgim oleacă aria de drepturi cetăţeneşti după cum urmează: ai călcat strîmb şi deţii un carnet de conducere, fie el şi luat în Argeş la 4 categorii diferite într-o singură zi, rămîi fără maşină. Adică vine un nene, o ia, o duce la padoc şi-o vinde-n  Autovit în secţiunea “Produs în România”.

              Fiind copleşit pînă la lacrimi de spiritul cetăţenesc care m-a cuprins la auzul propunerii, am decis că situaţia nu poate rămîne aşa. De ce să ne mulţumim doar cu atît? Aşa că de la alegător la copilot am de transmis următoarele propuneri:

–        Confiscarea maşinilor de găurit ce se află în proprietatea celor care nu respectă programul de linişte. Dacă n-au, să li se ia mixerul de bucătărie sau frigiderul;

–        Confiscarea pedalelor  bicicliştilor pentru că depăşesc frecvent coloanele de maşini staţionate la semafor;

–        Confiscarea băncilor din parcurile în care se aruncă coji de seminţe pe jos;

–        Confiscarea scutului lui Captain America pentru prea multă violenţă;

–        Şi a expresiei “I’ll be back” lui Terminator pentru că ştim ce a ieşit după ce s-a întors;

–        Confiscarea bombei nucleare a lui Kim Jong Un pentru că e periculos iar America nu va face nimic deoarece toată lumea ştie că nu are rost să democratizezi o ţară care nu are petrol;

–        Confiscarea pernei lui Antonescu pentru că vin alegerile şi trebuie să fie vigilent;

–        Confiscare boilor de la bicicleta politicienilor care mint;

Şi cu voia voastră, ultima pe listă

–        Confiscarea confiscării ca să nu se mai trezească vreun alt fraier să facă declaraţii populiste care bagă în sperieţi firmele de leasing.

14 comments so far

Add Your Comment
 1. Danut, sa nu ma injuri, da’ eu unul sunt de acord cu propunerea asta. M-am saturat de jmecheri care-si inchipuie ca strada e a lor.

  • Tu n-ai citit postarea pînă la capăt cred :)
   Este adevărat că ţara-i plină de idioţi ce se simt în siguranţă în maşina cît mai mare, dar cum confişti cuiva ceva care nu-i al lui? Pentru că majoritatea vehiculelor ce circulă pe la noi sînt inmatriculate pe firme. Sau facem două reguli: proprietarilor le luăm maşina iar şoferilor de ocazie le dăm amendă?

   • Nu facem doua reguli, ci il punem pe sofer sa semneze in clipa in care ii dam cheile. “koae, daca esti smardoi cu masina mea o sa ai o mare problema”.

    Simplu.

    • Daca iti ridica astia masina de servici ca ai parcat aiurea, cine plateste? firma sau tu?

     • Firma.

    • Nu poti transfera dreptul de proprietate printr-o simpla semnatura. Poa’ sa semneze angajatul ce vrei.
     Sau daca-ti fura unu’ masina si i-o confisca politia ca a mers cu 200 la ora, tu ce faci?

 2. io propun s o confiscam pe Daciana si s o transformam in Daciada! adica sa fie participare in masa, zic. sau in ma sa!

  • Nu-i mai spune Daciada, îi spune Loganiada.

 3. interesante propuneri! ca a lor, una mai trasnita ca alta, dar dupa ei usor de dus la indeplinire@ Apropos, de ce nu candidezi? ca idei ai!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Au mai multa imaginatie pentru ca astia-s odihniti.

 4. Eu nu am inteles “calcatul stramb ” , mai exact in ce pacat il transformam( doar rutier , penal sau doar asa hai-hui). Dar chiar si asa , eu personal cred ca avem destule legi, poate daca ne dam putin jos de pe cai si ne preocupam sa le punem si in practica…..

  • De acord. Daca ar fi aplicata legislatia actuala multi viteji ar deveni pietoni. Da’ n-ar mai ride-n soare atita amar de vile.

 5. Intr-o tara ceva mai civilizata primesti amenda pe masura abaterii si ti se sechestreaza masina pana la achitarea amenzii fara sa conteze proprietarul. Acesta se transforma in cofaptuitor din momentul in care a incredintat masina asa ca e bun de plata. Nu sta nimeni la discutii inutile. Nu a inventat ponta apa calda. De acord cu confiscarea masinilor de gaurit. Aia cu confiscarea masinii furate e o aberatie. La fel si cu masina in leasing, firmele de leasing sunt acoperite de contracte.

  • Te cred ca la voi asa e :)
   Dar ca aia sa fie considerati cofaptuitori (chestie care cred ca are un impact mult mai mare in sistemul legislativ decit codul rutier) trebuie alte Coduri. Iar la noi mai dureaza ani pina sa le implementeze pe astea abia adoptate.