2013
05.03

large

               Acum ceva timp rîdeam (aici: http://popej27.wordpress.com/2009/01/12/de-ce-racketii-au-raportul-pretcalitate-bun/) de un conaţional de-al nostru care a crezut că poate fi Rambo/Jet Li/Rahan el fiind calificat pentru maxim ajutor ospătar în restaurant central Videle. Şi foarte probabil că omul ar fi rămas un reper al prostiei în acţiune pentru mult timp dacă nu ar fi existat Poliţia Boston.

               Tuturor le este cunoscută tragedia petrecută la maratonul din Boston, atunci cînd doi acefali extremisto-religioşi au produs un dezastru. Şi faptul că autorii au fost prinşi de măreţul stat american atît de repede de s-au bucurat băştinaşii ca la un Black Friday ţinut pe 4 iulie. De fapt ce au făcut miliţienii americani? Păi s-o luăm pe rînd.

               Identificarea autorilor: ştiţi pozele cu cei doi fraţi cu care a umplut FBI-ul de breaking news toate televiziunile de pe Terra? S-a ajuns la ele după un complicat proces de verificare, investigaţie şi studiu îndelungat al tuturor purtătorilor de insigne de pe un întreg continent, adică i-a recunoscut un martor ocular. Una dintre victime i-a identificat imediat după ce şi-a venit în simţiri la spital. Astfel că un prim mare succes a fost contabilizat în rîndul purtătorilor de cozoroc de peste Ocean.

               Al doilea îi aştepta după colţ da’ degeaba: în urma unui apel telefonic care semnala un jaf, un poliţist a dat ochi cu cei doi terorişti. Nici acum nu se ştie de ce cei doi nu au preferat să treacă liniştiţi mai departe ci au preferat să îl lichideze pe bietul om. Un asfel de gest ar fi trebuit să umple deja străzile de maşini de poliţie lansate în urmărire dar staţi liniştiţi: nu a fost cazul. Cei doi şi-au continuat drumul pentru că forţele de ordine din Boston erau atît de ocupate să stea în poză la cadru încît nimeni nu i-a băgat în seamă.

               L-au băgat în schimb, într-un tîrziu,  pe chinezul care a fost luat ostatec şi apoi jefuit de bani şi de maşină de cei doi fraţi. Care au avut grijă să se laude că ei sînt autorii masacrului şi apoi să îl elibereze. Deja te întrebai cine e mai prost: fraţii Ţarnaev sau vajnicii păzitori ai unchiului Sam. În minutele imediat următoare concursul de prostie părea adjudecat de cei doi care i-au furat chinezului telefonul mobil, numai bine de urmărit pe GPS. Astfel că terorişii au fost încolţiţi de cîteva zeci de poliţişti şi peste 20 de maşini de poliţie.

               Şi de aici a început recitalul de stupiditate. Circa zece minute a avut loc un schimb de focuri între cîteva zeci de arme pe de-o parte şi două pe de alta. Rezultatul a fost un poliţist rănit grav de cei doi şi moarte unuia dintre fraţi (idiotul mai mare) care, în timp ce rămăsese fără o mînă şi trăgea cu o armă în armata de miliţieni din faţa lui, a fost călcat cu maşina de celălalt frate. Care a şi scăpat din încercuire (aveţi idee cum arată un baraj compus din 20 de maşini?) şi dus a fost.

               Ce făceau bostonienii în timpul ăsta? Păi, stăteau în case pentru că alţi miliţieni cu grade înalte au hotărît că un om cu o puşcă este un motiv suficient de  bun pentru a băga în arest la domiciliu peste un milion de oameni şi să oprească activitatea unui întreg oraş.

               Da’ să revenim la fugarul nostru. Deja cu cîteva sute de oameni înarmaţi pînă în dinţi, cîteva elicoptere şi, să nu uităm, telefonul cu GPS care îl punea în lumină pe orice hartă, sîngerosul şi bine pregătitul terorist musulman de 19 ani şi profesie student, A DISPĂRUT! Cum este posibil? Şi mie mi-e greu să îmi dau seama, da’ nici în ziua de azi nu am auzit să îi ia cineva la întrebări pe donuts fan club-ul din Boston. Şi cred că nici nu îi va întreba vreodată că deh, SUA are nevoie de eroi, nu de fraieri.

               Cum l-au găsit pînă la urmă? Păi nu l-au găsit ei ci un nene care a ieşit în curte să fumeze o ţigară şi l-a găsit pe inamicul public numărul 1 zăcînd într-o baltă de sînge sub prelata bărcii pe care o avea în curte. Odată dat în gît, curtea vigilentului american a fost umplută de SUTE de luptători înarmaţi, străzile de vehicule blindate şi spaţiul aerian de elicoptere echipate cu aparate de vedere termică. Şi au început ăia să tragă pînă s-a prins cineva că ar fi bine să îl prindă în viaţă. Oricum, în baza dictonului “Prost la prost nu-şi scoate ochii” din cele cîteva zeci de focuri trase înspre barcă, nici unul nu l-a atins pe imbecil. Care după 2 ore s-a predat, fiind dealtfel neînarmat.

               Concluzia? Sute de miliţieni, agenţi FBI, zeci de maşini de poliţie, blindate, elicoptere, un robot (!) au reuşit un sublim recital de prostie în încercarea de a opri doi descreieraţi. La cît s-au chinuit cred că aveau timp să îl cheme şi pe Steven Seagal, care s-a specializat în a opri terorişti la emisiunile de ştiri americane, da’ cred că era prea ocupat să dea un nou interviu despre cît de puternică este America şi cît de rea e lumea.

               Iar cireaşa pe tort au pus-o manifestaţiile populaţiei bostoniene de după. O mare de oameni a ieşit cu steagurile SUA pe străzi pentru a mulţumi poliţiei de profesionalismul de care a dat dovadă. Şi ca ei şi restul Americii. Şi mass media. Şi preşedintele.. Şi mai toate ţările de pe glob… Şi Sistemul Solar…. Şi restul Galaxiei….. Şi……

               Iar mie tot nu îmi vine să cred. Chiar nu s-a întrebat nimeni de ce prostia ar putea avea ca unitate de măsura şapca de poliţie purtată în Boston?

3 comments so far

Add Your Comment
  1. Cica acel chinez isi uitase telefonul in masina…si de aia au reusit aia sa repereze masina.
    Pe de alta parte, “big brother” fusese anchetat de FBI cu niste ani in urma, asa ca a fost haios ca tot FBI-istii au intrebat cetateanul american daca ii recunoaste pe cei doi. Probabil le-a parolat cineva propria baza de date sau le-o fi fost lene…lene sa o deschida.

  2. Si daca au reperat-o, la ce le-a folosit? Iar la aia cu baza de date: pai daca gaseau ei toate raspunsurile, cine mai facea show la TV?

    • n ai inteles, important e sa ai show, nu eficienta