2013
08.21

Negru orbitor

niste tigani

Duminică internetu’ românesc dădea în clocot pe motive de întins mîna. Mai exact, neconlocuitorii noştri făceau spume deoarece nişte neni conlocuitori rămaşi fără un rege la fel de legitim ca prinţesa Anastasia au avut tupeul să ceară 350.000 de euro Statului ca să recupereze trupul unui obez plecat în vacanţă fără pastile la el.

Spre seară, aruncînd un ochi pe Facebook, am rămas şi eu uimit de tupeul cerinţei şi am plecat din postare în postare spre a găsi sursa informaţiei. Să aud cu urechile mele oacheşul ce ultragiase atîta popor de internaut român.

Postările continuau să curgă, înjurăturile şi îndemnurile majoritare la trimis ţigani spre gulag încingeau subsolurile articolelor de pe site-urile televiziunilor de ştiri iar obiectivitatea dădea în clocot. Pentru că, evident, nimeni nu avea ceva cu ăia pentru că erau nişte ţigani, ci pentru că aveau tupeu.

Iar eu tot săream din postare în postare ca să ajung la sursa ştirii: extrem de credibilul „Ştirile Protv” care clama în titlu că orfanii de bulibaşă cer suma respectivă.

Sugrumat de indignare am dat play materialului ataşat pregătindu-mi arsenalul de înjurături rasiste şi surpriză: în afara titlului nimic altceva nu dovedea cerinţa absurdă. Dar pentru că toată lumea ştie că ţiganii sînt ţigani nu m-am descurajat şi m-am dus pe site-ul Realităţii ca să îmi exersez sloganurile anti-ţigăneşti. Ăia de acolo repetau ştirea dar avînd aceeaşi sursă: Pro TV-ul.

Hmmm.. era imposibil ca atîţia oameni de pe internet să se înşele. Sigur ţiganii ăştia au cerut aşa ceva.. aşa că m-am dus pe RTV, care afirma acelaşi lucru. Dovedit de Pro TV spuneau şi ei.

Cum Pro TV-ul de fapt nu dovedise nimic m-am întors pe fast wikipedia zilelor noastre numită şi Facebook şi mi-am exprimat nedumerirea: cine îmi putea da sursa ştirii în care ţiganii ăia paraziţi atentau la siguranţa taxelor noastre?

Unii mi-au dat sursele pe care le văzusem şi eu (false, normal!) iar alţii, îngrijoraţi de pornirea mea de a pune la îndoială tupeul acelor jegoşi m-au făcut direct ţigan. Că doar un ţigan poate crede că un român poate minţi.

Pentru că eu aşa credeam: credeam că nişte ţigani n-au cerut nimic iar nişte români au minţit. După care alţi români au crezut fără rezerve minciuna mergînd pe principiul că dacă e ţigan sigur a făcut el ceva. Şi uite aşa, duminică seară, cei mail mulţi dintre românii care au auzit ştirea (dată ca sigură de toată lumea) condamnau, absolut nerasist, toţi ţiganii.

Spre surprinderea mea, duminică, cei de la Antena 3 au avut totuşi ideea să îl sune pe tupeistul ăla de ţigan să îl întrebe cum face cu banii. Ăla, neştiind ce se întîmplă la noi, spune că îi plăteşte singur. Dar cine poate să creadă un ţigan? Cine are curaj să creadă că ţiganii plătesc ceva cînd toţi ştim că ei fură sau cerşesc tot timpul? Aşa că ştirea Antenei a trecut neobservată iar adevăraţii patrioţi ai Pro Tv-ului au primit recunoştinţa întregului public român nerasist pentru vigilenţă.

Acum toată lumea ştie că de fapt Pro TV-ul a negat a doua zi ştirea, că de fapt au minţit cu neruşinare pentru audienţă şi pentru că majoritatea românilor este rasistă pînă în măduva oaselor. Iar eu n-am văzut nicăieri, nici la televiziuni, nici în subsolurile articolelor şi nici pe Facebook pe cineva care să îşi ceară scuze.

Şi la urma urmei de ce ar face-o? Cum să îţi ceri scuze de la nişte ţigani? Păi ce, sîntem copii?

PS: Nu.

21 comments so far

Add Your Comment
 1. EXCELENT!
  CEL MAI BUN MATERIAL DIN VARA ASTA!

  • Multam.

 2. Ia mai lasati istericalele…pentru cineva care e impotriva discriminarii, va pricepeti al dracului de bine sa instigati la ea….

  • Corect! Nu imi dau seama la ce instig dar ai perfecta dreptate! Sigur am facut eu ceva…

   • Cacatu’ praf, ala l-ai facut!

    • :)

   • Vehementa asta bolnava nu duce chiar nicaieri…hai sa ne calmam putin…sa lasam oamenii in pace cu mortul lor cu tot si gata…extremele chiar sunt de rahat…Si ce daca au sunat cei de la Antena 3 sa intrebe? De impozite si de altele vad ca nu ii intreaba nimeni…si luatul asta al lor in brate asa fara niciun argument face oamenii sa ii urasca si nu asta e ideea, daca tot vrem sa facem lucruri bune si sa ii integram in societate…Romanii cauta nod in papura la orice si nu e ok, insa vad ca nici voi nu sunteti mai buni, din pacate…cu toata asa zisa voastra impatialitate…

    • Scuze, nu am realizat ca am un ton vehement. Am dat exemplul Antenei nu pentru ca as fi vreun fan (ba chiar dimpotriva) ci pentru a arata ca stirea reala a trecut neobservata in toata nebunia.
     Sint absolut de acord ca altele sint prioritatile reale.
     Postarea mea nu tine in brate pe nimeni ci vrea doar sa spuna ca atunci cind se apeleaza la sentimentele rasiste manipularea functioneaza de minune.
     Mai exact: nu apar tiganii ci condamn romanii care sint prea usor de manipulat.

 3. Exact! In ultimele zile toata lumea s-a aprins ca “astia au tupeul sa ceara”, ca au casa plina de aur si tot intind mana si alte baliverne, in timp ce in toate interviurile cu membrii familiei, oamenii spuneau ca o sa se ocupe de toate cheltuielile. Degeaba le aratai ca nimeni n-a cerut nimic, cuiul din cap bate realitatea.

  • Conteaza ce spun ei? Conteaza ce credem noi!

   • E tare bizar cand oameni pe care ii apreciai, pornesc de la aceleasi idei pe care le raspandesc si “aparatorii” romanilor din subsolurile stirilor.
    Intr-un fel, conteaza pentru ca din pacate genul acesta de discurs se raspandeste pe unde nu te astepti.

    • Mi-e teama ca-i doar inceputul.

 4. baai, stiu io ca tu esti tigan, ca te imbraci numa’ in negru. deci da!

  • Esti al doilea. Mi s-a spus si asta :))

 5. Felicitari pentru articol. Excelent

  • Multam.

 6. ma bucur ca nu stiam nimic si am citit direct articolul tau.

  • :)
   De curiozitate, cum ai fi reactionat?

 7. Eu am citit doar vre-o 2 stiri, am renuntat de mult la tembelizor, si am avut senzatia de stire de vara contrafacuta…as fi curios daca zilele astea s-a luat vre-o decizie importanta, ce ne va influenta viata- scumpiri, legi, wtf, de obicei fiecare scandal d-asta mascheaza ceva ce ar trebui sa ne scoata in strada…
  Felicitari!

  • Aseara toate televiziunile au deschis buletinele de stiri cu aducerea in tara a lui Cioaba in timp ce moartea lui Costica Stefanescu trecea pe planul doi. Probabil ca in capul sefilor de redactii prioritatile au alte criterii de aranjare decit cele logice. Spun “logice” pentru ca “normal” dracu’ mai stie ce inseamna.

 8. Why people still use to read news papers when in this technological globe the whole thing is available on net?