2013
06.05

protest

               Ai vreo problemă? Nu are apa caldă suficientă căldură sau apă? N-ai găsit loc de parcare cînd ai ajuns acasă? Te enervează cineva de la TV? Statul/UE/NATO/Universul complotează împotriva ta? Atunci ai ajuns unde trebuie: fă o petiţie!

               Petiţiionline.ro e pe post de Hyde Park, un loc în care fiecare îşi spune păsul încercînd să atragă cît mai mulţi adepţi sub formă de adeziuni. Cu cît mai multe, cu atît mai bine. Succesul este garantat dovadă fiind cele 3 răspunsuri ale autorităţilor vis-a-vis de problemele ridicate. E drept că problemele ridicate sînt ceva mai multe: cam peste 5.000 dar hei! şi la Loto se cîştigă greu şi nu renunţă nimeni, nu-i aşa?

                Pertinenţa cererilor este indiscutabilă. Pentru că nimic nu poate fi mai important decît: vrem concert Ruby în Baia Mare (eventual îmbrăcată); Vrem prelungire sesiune specială anul 3, cu autor Facultatea de Biologie (şi restanţierii este oameni); Vrem INNA la Eurosivion 2014 (eventual îmbrăcată); Vrem postere cu One Direction în loc de Lala Band în revista Bravo ( nope, ăştia chiar nu ştiu cine-s); Vrem sezonul 3 din Suleyman acum! ( şi Dallas! şi Sandy Bell!);  Vrem trupa Bambi la Nădlac (astea mai există?); Vrem old Counter Strike pe Steam (cu cheat-uri, normal); Stop infidelităţii sau pedepsirea cu amendă de 5.000 de ron (asta ar rezolva ceva din problemele bugetului); Vrem parc cu glicină (se pare că este o plantă); Nu afişării libere pe internet a notelor de la Bacalaureat (coreeeect!); Amînarea zilelor de sîmbătă în care elevii vor recupera zilele de 2 şi 3 mai (să pună sîmbetele joi!); Nu mai bateţi rockeri Goth! (da! şi nici pe jazzişti!) şamd.

                Un capitol separat sînt cererile politice. Astfel, pe lîngă cele cîteva petiţii Free jiji semnate cu asiduitate de cei rămaşi afară ne atrage atenţia cererea numită “Adrian Năstase recompensat!” în care autorul popular cere ca deţinutului politic AN să îi fie oferite reparaţii morale de către societatea română. E semnată de 2 oameni: unul pe care îl cheamă Andrei şi unul care nu-i de acord. Şi ar mai fi demn de menţionat domnul anonim care solicită oprirea tuturor retrocedărilor pentru că “Aceste retocedari nu fac decat rau statului si persoanelor fizice sau firmelor care le folosesc acum si bine unor persoane care le obtin, imbogatindu-le degeaba.”. Pam pam!

                Pensionarii nu trebuie uitaţi mai ales atunci cînd se enervează pe nenorocita de moderatoare de la “Mireasă pentru fiul meu 2”. Aflăm că moderatoarea ţine partea lui Florin şi Narcisei care persiflează mamele din emisiune şi nu aşa se vorbeşte cu o mamă. Ca să nu mai spunem că producătorii emisiunii mînăresc rezultatele votului astfel încît “împreună cu un mare grup de oameni” petenta cere “VA RUGAM SA NE RESPECTATI NUMAI SI PENTRU FAPTUL CA PRINTRE TELESPECTATORI SUNT PENSIONARI CARE FAC EFORTURI SA TRIMITA UN SMS PENTRU A-SI SUSTINE FAVORITII”. Logic oarecum, petiţia e semnată de o persoană. De 22 de ani.

                Finalul îi aparţine dlui Balici Mihai, probabil un procesoman pentru care Internetul este descoperirea vieţii. Omu’ are mai multe petiţii depuse (unele cu acelaşi text dar titlu diferit) în care cere diverse: oprirea “imperialistilor americani si vest europeni” care sînt chitiţi să ne ia tot pămîntul şi să lase ţăranii muritori de foame sau ca UE să ne dea banii de investiţii înainte de investiţie. Şi ca să nu îl credem nebun dl Balici are şi soluţii: “carburanti pentru lucrarile agricole la pretul de 10 ori mai mic fata de Franta / seminte ,ingrasaminte la preturi de 10 ori mai mic” la prima şi “Petitia noastra consta in schimbarea metodologiei UE , de a se da banii pentru efectuarea investitiilor , chiar la inceperea proiectelor si nu sa ne puna sa imprumutam alti bani , cu dobanda pentru efectuarea proiectelor si apoi UE ne ramburseaza. Noi cu cei 2 miliarde de euro anual , faceam mii de investitii , chiar daca se mai fura un 25% , tot ramane 1,5 miliarde de euro ce intra in tara ,asa dam de buna voie la bogatii de la UE, NATO , doua miliarde ,dar nu ne mai fura nimeni.”

                Pe post de epilog nu-mi rămîne decît să îl citez pe dl Balici: “Buni comercianti romanii”

2 comments so far

Add Your Comment
  1. HA HA HA,DANE mai exista BAMBI m-am amuzat ca nu sti ce MARE televiziune le-au sarbatorit ca au implinit 13 ani! si le chiama BAMBILICI !

    • Alea nu pot să sărbătorească. Pot doar să comemoreze.