2013
05.30

splash

Dacă se poate lipi de parbriz sau se poate agăţa de oglindă atunci e bun. Altfel nu.

Şi uite aşa, la ditamai X5-ul negru musai trebuie atîrnate de oglindă cogeamite crucifixul, paişpe brăduleţi frumos mirositori, o pereche de zaruri de pluş, 3 maimuţoi simpatici şi 2 chestii incerte de culoare roz. Dacă ai Logan atunci poţi plusa cu încă 2 tweety lipiţi de parbriz, 6 steaguri multicolore care traversează luneta şi 3 jucării de pluş de dimensiuni mari fixate cu ventuze de geamurile laterale.

Dacă ai taxi, te-ai scos: mai adaugi cîte 3 brăduleţi odorizanţi de fiecare mîner de deasupra uşilor, 2 Libertatea plus un Cancan la lunetă, 6 mătănii pe parbriz plus o icoană şi încă o cruce la retrovizoare. Utilitară? Bine mă! Mai punem 20 de steguleţe pe firul care traversează parbrizul şi umplem juma’ de metru de vizibilitate cu diverse animale parodiate de chinejii producători de jucării de pluş, pene, nisip şi talaş de lemn.

Ţi-ai luat Renault Megane? Bravo ţărane! Ridică-ţi neapărat storurile înglobate în uşile din spate şi cel de la lunetă ca să-i faci de rîs pe restul idioţilor care pentru asta folosesc chestii de plastic lipite cu ventuze. Ce contează că ăia din spatele tăi nu mai văd nimic atîta timp cît intimitatea ta de cocalar este respectată? Şi dacă vrei să creşti miza în partida cu prostia (pe care o vei pierde de fiecare dată) pune-ţi şi folie pe geamurile de la rabla ta de VW Golf din ’96 ca să arăţi, pe de-o parte că ai valoare iar pe de alta  că valoarea ta n-a ajuns la stadiul în care să-şi permită să cureţe tapiţeria jegoasă.

Oooo.. primul copil! Felicitări, să-ţi trăiască! Hai, trezeşte-te din beţie şi fugi la primul magazin de articole pentru copii şi ia-i scaun de maşină. Vezi că odată cu el vei primi şi un abţibild pe care scrie mare “Copil la bord”. Bravo! Aşa! Lipeşte-l pe lunetă şi după aia tai-o cu 100 la oră prin oraş, bagă-te-n faţă la semafor, înfige-te primul la “Cedează trecerea”, dă-ţi muzica de nespălat cronic la maxim, claxonează tot timpul şi înjură-i pe ceilalţi care sînt nişte idioţi că nu te lasă pe tine primul pentru că ei n-au cum să înţeleagă că eşti un părinte responsabil.

Şi lasă abţibildul acolo pînă cînd panarama de odraslă-ţi va lua carnetul şi va proceda exact cum a văzut că face tac-su/mă-sa ca nu cumva să piară sămînţa de mîrlan la volan şi să pot să conduc şi eu liniştit cu fiică-mea în maşină, chiar dacă sînt destul de prost să nu îmi lipesc pe lunetă abţibildul pe care voi, idioţilor, l-aţi golit de conţinut.

4 comments so far

Add Your Comment
 1. credeam ca zici ceva de stropitul pietonilor :(

  • Zic acum: Bad driver! Bad!
   Jap, jap cu ziaru’

 2. ei, bobocule, apai cum le stii dumneata toate, mai rar cineva!

 3. Uite ca am dat peste asta pagina web despre Dan Dolghin Ghidul mîrlanului la volan (I), cautand despre maramu.
  Acum tre sa recunosc ca faci treaba super. poate vrei sa vezi si pagina
  web http://cazare-maramures.net o pagina despre tara maramuresului.
  Mult succes