2013
05.22

becali_45_18200c9694_62a6d712a3

               Odată cu trimiterea lui jiji acolo unde ar fi trebuit să ajungă în urmă cu mulţi ani am avut ocazia să asist la fermecătorul proces de dat arama pe faţă. Începînd cu profesioniştii de la Antena 3 care, alaltăieri seară, au purces la un frumos demers de pudrat cadavre pe care nu l-am mai văzut de pe vremea javrei de Tatulici şi terminînd cu un mare idiot ce se autointitulează comentator sportiv şi care, în studioul Realităţii, declama repetat că jiji a făcut “infinit mai multe fapte bune decît cele rele”, semn că rezerva de inteligenţă a Mamei Natură era pe roşu atunci cînd s-a născut.

               De altfel, cam toată presa sportivă a coborît drapelul în bernă după ce Justiţia a hotărît că celui mai mare şpăgar media din istoria postdecembristă i-ar prinde bine o mutaţie de domiciliu. Cu o singură excepţie, cea a băieţilor de la Sport Total FM care, în unanimitate, s-au bucurat de plecarea oligofrenului, guriştii sportului românesc au deplîns sincer ascunderea ipochimenului pe motiv de viitor minus în buzunare.

               Pentru că, ce se fac că nu înţeleg idioţii este faptul că în goana lor după audienţă, pomană, şpagă sau scuipat pe obraz, au creeat acest monstru. De ce monstru? Uite, de astea:

–        jiji este un idiot impulsiv, care a făcut o avere fiind folosit de alţi idioţi care nu i-au estimat toxicitatea şi au ajuns să îi devină slugi.

–        jiji este un oligofren social care a fost masiv promovat de alţi oligofreni care nu i-au estimat capacitatea de a fi javră şi care au ajuns să îi devină slugi.

–        jiji nu are nici cea mai mică urmă de porniri caritabile, totul fiind făcut pentru imagine.

–        jiji a pervertit iremediabil mass media şi societatea românească impunînd ideea că dacă ai bani de aruncat în fraieri poţi spune şi face orice.

–        jiji a cumpărat religia şi şi-a trecut-o pe persoană fizică cu sprijinul buzunarelor largi de la caftanele popilor.

       Iar păcatul cel mai mare este faptul că expunerea media de care a avut parte a creat un nou role model pentru români: javra cu o cruce în mînă şi un teanc de bani în alta şi pentru care singura modalitate cunoscută de a folosi o carte este aceea de a-i rupe paginile şi a pune seminţe în ele. De aceea seminţarii de pe tot întinsul ţării l-au plîns ieri.

        La fel ca şi ziariştii mînjiţi care, din păcate, au rămas afară căutînd deja următorul cur de pupat, următorul furnizor de şpagă, următorul jiji care să le spună copiilor noştri că, indiferent de cît de mult vor munci, nu vor putea niciodată intra în competiţie cu infractorul guraliv.

      Îmi doresc ca care toţi cei care au luat vreodată bani de la jiji să îi devină colegi de celulă dar mi-e teamă că vom ajunge ca pe vremea lui ceaşcă: cu patru ziare şi un singur post TV.

1 comment so far

Add Your Comment
  1. foarte bine punctat!