2013
05.20

Denmark Ball

               Aşadar, stimaţi ascultători, ne aflăm în momentul în care vom afla rezultatele votului.

              Prima ţară care transmite punctajul este Marea Britanie. Aceasta a anunţat că nu va acorda nici un punct ţărilor de pe Continent. În aceste condiţii Regatul Unit acordă 6 puncte Maltei, 8 puncte Ciprului iar maximum, 12 puncte, pleacă spre Insula Corsica.

               Urmează Franţa. Simpatica prezentatoare a a televiziunii din Hexagon ne spune că, pentru ediţia din acest an ţara ei a decis să facă o schimbare majoră faţă de perioada preşedintelui Sarkozy, astfel că Franţa va acorda cîte 20 de puncte tuturor participanţilor. Cu o singură excepţie: reprezentatul Libiei va primi 40, acestea urmînd să fie acordate după admiterea în UE.

               Germania acordă 5 puncte Marii Britanii, 6 puncte Italiei şi 12 puncte Greciei, doar în condiţiile în care Grecia va acorda 18 puncte reprezentatului german la Eurovision.

               Ceea ce şi face Grecia care, iată, acordă 18 puncte Germaniei, restul de puncte fiind împărţite între reprezentantului Ciprului care primeşte 0,5 puncte şi cel al Marii Britanii care primeşte π puncte.

               Din păcate se sare peste Italia deoarece aceasta nu a putut fi contactată şi trecem la Olanda. La această ediţie olandezii nu au avut reprezentant astfel că punctajul lor se acordă random, nefiind interesaţi de nici un aranjament. Punctajul maxim ajunge la reprezentantul Albaniei – întîmplător – primul transsexual trimis de mica ţară la Eurovision.

               Ţările baltice nu au mai fost sunate din economie de timp aşa că juriul a făcut în numele lor ceea ce fac acestea de 20 de ani: a schimbat punctele între ele.

               România acordă 12 puncte reprezentatului ei. Aflînd că regulamentul nu permite aşa ceva, România se abţine.

               Ne apropiem de final. China, care a primit rolul de concurent supleant la Eurovision şi care a trimis un un scufundător deoarece a crezut că este vorba de o greşeală de redactare, acordă cîte 12 puncte ţărilor est europene şi cîte 2 puncte Italiei şi Ciprului.

               Ultima ţară ce transmite rezultatul votului este Rusia. Aceasta anunţă că, odată cu împlinirea a 96 de ani de la Revoluţia din Octombrie, va acorda cîte -10 puncte tuturor ţărilor situate la est de Elba.

             Astfel cîştigătorul din acest an al Eurovisionului este reprezentantul Qatarului pentru că se consideră că ei sînt singurii care ar fi în stare să bage bani în ceva care nu foloseşte nimănui dar care arată frumos. Atîta că pentru anul următor costumaţia va fi obligatorie: rochie lungă pentru bărbaţi, costum de KKK pentru femei.

No Comment.

Add Your Comment