2013
05.17

1334_the wrong side of justice

Din ciclul “Războaie fratricide – faza pe supraredacţie” am urmărit la televizor zilele trecute peripeţiile unor portărei ce încercau să mute neşte frumoase tablouri de pe persoana fizică a unui fost patron de ziar pe persoana fizică a unui fost şef de publicaţie care s-a remarcat printr-un salariu mare şi  un management dezastruos.

Azi am aflat de un nou conflict demarat mai jos pe scară ierarhică şi mai la stînga pe eşichierul politic deoarece ne mutăm de la PNL la PSD, mai exact din redacţia Adevărul în cea a RTV-ului (dap, există o televiziune cu numele ăsta). Aici, numiţii Matei Sorina şi Ciutacu Victor au trecut de la nevinovata etapă a porcăielilor pe blog la varianta mai contondentă a dării în judecată.

Astfel dl Ciutacu Victor, sătul de atîtea acuzaţii de prieteşug cu una bucată blondă prezidenţială a hotărît să-şi repereze onoarea la tribunal. Mă rog, cred că la faza cu onoarea nu tribunalul ar fi fost soluţia ci apele Dunării dar omu’ a apreciat corect că nici ultima n-ar face faţă aşa că pe dna Matei ziua de azi a prins-o cu degetul în Pagini Aurii, la secţiunea purtători de robe.

Este evident că departamentul de etică din RTV nu funcţionează de cînd s-a înfiinţat redacţia şi pe acolo nu s-a găsit nimeni destul de şef ca să îi bage pe cei doi într-o cameră şi să îi lase acolo pînă se umplu de sînge departe de ochii plătitorilor de audienţă. Varianta de urgenţă „Corb la corb nu-şi scoate ochii” n-a funcţionat.

De aceea cred că, după ce Realitatea TV a reuşit să intre în istoria penibilului cu studioul de la poarta oligofrenului mistic din Pipera, a venit rîndul RTV-ului să coboare ştacheta în subteran prin încercarea de a transmite primul reality show transmis, trăit şi pus în scenă cu sprijinul Ministerului Justiţiei. Iar la viteza de reacţie a ultimului are ce să mănîncă gura lor de jurnalişti cel puţin cîţiva ani.

Nu-mi rămîne decît să sper că faza va deveni eliminatorie şi să aştept în faţa judecătorilor vestitele cupluri ale ecranului Gîdea – Turcescu, Badea – Striblea, Ciuvică – Cristoiu, Băsescu – Blaga, Udrea – Neamţu şi Ponta – Antonescu.

No Comment.

Add Your Comment