2013
08.21

Negru orbitor

niste tigani

Duminică internetu’ românesc dădea în clocot pe motive de întins mîna. Mai exact, neconlocuitorii noştri făceau spume deoarece nişte neni conlocuitori rămaşi fără un rege la fel de legitim ca prinţesa Anastasia au avut tupeul să ceară 350.000 de euro Statului ca să recupereze trupul unui obez plecat în vacanţă fără pastile la el.

Spre seară, aruncînd un ochi pe Facebook, am rămas şi eu uimit de tupeul cerinţei şi am plecat din postare în postare spre a găsi sursa informaţiei. Să aud cu urechile mele oacheşul ce ultragiase atîta popor de internaut român.

Postările continuau să curgă, înjurăturile şi îndemnurile majoritare la trimis ţigani spre gulag încingeau subsolurile articolelor de pe site-urile televiziunilor de ştiri iar obiectivitatea dădea în clocot. Pentru că, evident, nimeni nu avea ceva cu ăia pentru că erau nişte ţigani, ci pentru că aveau tupeu.

Iar eu tot săream din postare în postare ca să ajung la sursa ştirii: extrem de credibilul „Ştirile Protv” care clama în titlu că orfanii de bulibaşă cer suma respectivă.

Sugrumat de indignare am dat play materialului ataşat pregătindu-mi arsenalul de înjurături rasiste şi surpriză: în afara titlului nimic altceva nu dovedea cerinţa absurdă. Dar pentru că toată lumea ştie că ţiganii sînt ţigani nu m-am descurajat şi m-am dus pe site-ul Realităţii ca să îmi exersez sloganurile anti-ţigăneşti. Ăia de acolo repetau ştirea dar avînd aceeaşi sursă: Pro TV-ul.

Hmmm.. era imposibil ca atîţia oameni de pe internet să se înşele. Sigur ţiganii ăştia au cerut aşa ceva.. aşa că m-am dus pe RTV, care afirma acelaşi lucru. Dovedit de Pro TV spuneau şi ei.

Cum Pro TV-ul de fapt nu dovedise nimic m-am întors pe fast wikipedia zilelor noastre numită şi Facebook şi mi-am exprimat nedumerirea: cine îmi putea da sursa ştirii în care ţiganii ăia paraziţi atentau la siguranţa taxelor noastre?

Unii mi-au dat sursele pe care le văzusem şi eu (false, normal!) iar alţii, îngrijoraţi de pornirea mea de a pune la îndoială tupeul acelor jegoşi m-au făcut direct ţigan. Că doar un ţigan poate crede că un român poate minţi.

Pentru că eu aşa credeam: credeam că nişte ţigani n-au cerut nimic iar nişte români au minţit. După care alţi români au crezut fără rezerve minciuna mergînd pe principiul că dacă e ţigan sigur a făcut el ceva. Şi uite aşa, duminică seară, cei mail mulţi dintre românii care au auzit ştirea (dată ca sigură de toată lumea) condamnau, absolut nerasist, toţi ţiganii.

Spre surprinderea mea, duminică, cei de la Antena 3 au avut totuşi ideea să îl sune pe tupeistul ăla de ţigan să îl întrebe cum face cu banii. Ăla, neştiind ce se întîmplă la noi, spune că îi plăteşte singur. Dar cine poate să creadă un ţigan? Cine are curaj să creadă că ţiganii plătesc ceva cînd toţi ştim că ei fură sau cerşesc tot timpul? Aşa că ştirea Antenei a trecut neobservată iar adevăraţii patrioţi ai Pro Tv-ului au primit recunoştinţa întregului public român nerasist pentru vigilenţă.

Acum toată lumea ştie că de fapt Pro TV-ul a negat a doua zi ştirea, că de fapt au minţit cu neruşinare pentru audienţă şi pentru că majoritatea românilor este rasistă pînă în măduva oaselor. Iar eu n-am văzut nicăieri, nici la televiziuni, nici în subsolurile articolelor şi nici pe Facebook pe cineva care să îşi ceară scuze.

Şi la urma urmei de ce ar face-o? Cum să îţi ceri scuze de la nişte ţigani? Păi ce, sîntem copii?

PS: Nu.